BALIKESİR / EDREMİT - Balıkesir Edremit Halk Eğitimi Merkezi

Sık Sorulan Sorular

Merak ettiğiniz soruları edremithem@hotmail.coma gönderebilir ve bu sayfada yayımlanmasını sağlayabilirsiniz...

Teşekkür ederiz.

1. KURS SINIFLARINDA ÖĞRENCİ SAYILARI NEDİR?

Merkezlerce düzenlenecek kurslar, okuma-yazma ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları alanlarıyla ile ilgili kurslar hariç, genel olarak en az 12 kursiyerin katılması ile düzenlenir. Kurslar; program, aday kursiyer sayısı, öğretmen, uzman ve usta öğretici, çalışma saatleri ve benzeri bilgileri içeren teklifin mülkî amir tarafından onaylanmasıyla açılır.

2. BELGE ALMAK İÇİN KURSLARA DEVAM ZORUNLU MUDUR?

Sadece Okur-yazarlık belgesi okuma yazmayı kendi kendine öğrenenlere sınavla verilir. Bunun dışındaki tüm kurslardan belge alabilmek için devam zorunluluğu vardır.

3. KURS BİTİRENLERE BELGE VERİYOR MUSUNUZ?

Evet. Kurslarımızı başarı ile bitirenlere Milli Eğitim Müdürlüğünden onaylı sertifika verilir. Bu sertifika tamamen resmi bir belgedir, tüm kamu ve özel kurumlarında geçerlidir.

4. KURS SONRASINDA SERTİFİKALAR ELİMİZE NE KADAR SÜRE SONRA GEÇMEKTEDİR?

Sertifikalar kurs bittikten bir hafta sonra hazırlanıp kursiyere teslim edilmektedir.

5. SERTİFİKALARIMIZ HAZIR OLDUĞUNDA NERDEN ALABİLİRİZ?

Sertifikalarınızı kurumumuz binasından memur odasından alabilirsiniz.

6. BİLGİSAYAR KURSLARI KAÇ AY SÜRMEKTEDİR?

Hafta içi gündüz  bilgisayar kursları haftada dört gün olmak üzere 2,5 ay sürmektedir. Gece kurslarımız ise haftada iki gece olmak üzere dört ay sürmektedir.

7. SERTİFİKAMIZI HERHANGİ BİRİ GELİP ALABİLİR Mİ?

Hayır, Sertifikayı kişinin kendisi veya soyadı tutan ailesinden biri, kendi ve kursiyerin nüfus cüzdanıyla teslim alabilir.

8. SINAVLARDAN GEÇMEK İÇİN NOTUN EN AZ KAÇ OLMASI GEREKMEKTEDİR?

Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.

9. KURSLAR GÜNÜN HANGİ SAATLERİNDE YAPILIR?

Tüm kurslar programın süresi ve katılımcıların isteği doğrultusunda ayarlanır. Hafta sonları da dâhil olmak üzere 7.00 – 24.00 arasındaki uygun saatler seçilir.

10. HALK EĞİTİMİ MERKEZİ OLARAK NE TÜR KURSLAR VERİYORSUNUZ?

Okuma-yazma kursları; Meslekî ve teknik kurslar; Sosyal ve kültürel kurslar;

11. KURS KAYDI İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİDİR?

Başvuru Formu ve Kimlik fotokopisi (Gerekli hallerde Diploma Fotokopisi Veya Öğrenci Belgesi

12. KURSA DEVAMSIZLIK SÜRESİ NE KADARDIR?

Kurslara devam şartı gerekmekte olup öğrencinin kurs süresinin 1/5'i devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Bu süreyi aşanlara belge verilmez. Geç kalmayı alışkanlık hâline getirenler hakkında devamsızlık işlemi yapılır.

13. KURSA DEVAM ZORUNLU MUDUR?

Kursiyerler düzenli olarak kursa devam etmek zorundadır.

14. KURSASLARA NE ZAMAN KAYIT YAPTIRABİLİRİZ?

Kurslara kayıt olmak için yılın on iki ayında halk eğitimi merkezlerine başvuru yapılabilir. Özelliklerinden dolayı bazı kurslar için sadece bazı dönemlerde kayıt açılabilir. (Eylül ayı)

15. KURSLARDA BAŞARININ DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Yaygın eğitimde başarı, ya bir bütün olarak ya da her dersin özelliğine göre ayrı ayrı değerlendirilerek belirlenir. Değerlendirme; yazılı, sözlü, uygulamalı sınavlar ve varsa ödev/projelere göre yapılır. Kursiyerlere verilecek notlar ve puanlar şöyle değerlendirilir. Puanlama Rakam ile Derece 85-100 arası 5 Çokiyi 70-84 arası 4 İyi 55-69 arası 3 Orta 45-54 arası 2 Geçer
0-44 arası 1 Başarısız

16. KURSLARA KİMLER KATILABİLİR?

Her yaş, eğitim, sosyal statü ve kültür düzeyindeki vatandaşlar eğitime katılabilir. 18 yaşından küçükler velilerinin izinleri ile katılabilirler. İlköğretim öğrencileri kendi okul saatleri dışındaki kurslara katılabilir.

17.SERTİFİKAMI EN GEÇ NE ZAMAN ALABİLİRİM?

Sertifikalarınız kurumumuz tarafından saklanmaktadır. Yalnız 1 yıl içerisinde alınmayan sertifikalar arşive kaldırılmaktadır ve bulmak zaman alabilir. Bu sebeple yeni bir dönem başlamadan sertifikalarınızı alabilirsiniz.

Yayın: 08.02.2013 - Güncelleme: 12.12.2019 00:26 - Görüntülenme: 3801