T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / EDREMİT - Balıkesir Edremit Halk Eğitimi Merkezi

USTA ÖĞRETİCİ İHTİYACI

Açılacak olan aşağıdaki kurslarımız için usta öğretici başvuruları 28/09/2023 Perşembe günü mesai bitimine kadar yapılabilecek olup başvurular puan üstünlüğü esasına göre e-yaygın sistemi tarafından lgililerin son başvuru tarihine kadar sistem üzerinden başvuru yapmaları gerektiği önemle duyurulur.

KALICI MAKYAJ KURSU EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler;

1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre; Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alan öğretmeni olarak atananlar,

• öğretmen bulunamaması durumunda öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olanlar,

2. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge” ile Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları / fakülte mezunları.

3. Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında/alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri,

4. Asgari ortaöğretim kurumu mezunu olmak şartıyla makyaj uygulama ile ilgili mesleklerde en az beş yıl meslek deneyimi olduğunu belgelendirenler,

öğretmen/eğitici olarak görev almalıdır

OKULLARDA YAZ ETKİNLİKLERİ EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına ve açıklamalara uygun şekilde görevlendirilirler;

1. Etkinlikler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı kararı ile kabul edilen "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgesine” göre ilgili öğretmenlerce verilecektir. Öğretmeni bulunmayan alanların etkinlik içerikleri ise usta öğreticiler tarafından verilecektir.

2. Kursta görev alacak olan usta öğreticilerin etkinlikler ile ilgili ustalık belgesi veya antrenörlük belgesinin olmasına özen gösterilecektir. 

ÖZ BAKIMA DESTEK ELEMANI EĞİTİMİ EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler;

1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre:

a. Sağlık Hizmetleri

b. Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alan öğretmeni olarak atananlar, öğretmen bulunamaması durumunda öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olanlar,

2. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge” ile Sağlık Hizmetleri, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanlarına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları / fakülte mezunları.

3. Sağlık Hizmetleri ile Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanlarında/alanlarına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri,

4. Sağlık Hizmetleri, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri ile ilgili bölümlerden ön lisans mezunu olup en az 3 yıl meslek deneyimi olanlar öğretmen/eğitici olarak görev almalıdır.

 

TÜRK MÜZİĞİ KOROSU EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

Kurs Programının Uygulanmasında Eğitimciler Aşağıdaki Öncelik Sırasına Göre Görevlendirilirler;

1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre müzik alanı öğretmeni olarak atananlardan Devlet Konservatuarının Türk Müziği Bölümü mezunu olanlar, bu alanlarda Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarındaki öğretmenler ve kadrolu usta öğreticiler,

2. Devlet Konservatuarının Türk Müziği Bölümünde görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri,

3. Resmî kurumlarda çalışanlardan Devlet Konservatuarının Türk Müziği Bölümü mezunları,

4. Devlet Konservatuarının Türk Müziği Bölümü mezunları,

5. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre müzik öğretmeni olarak atanan öğretmenler,

6. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre müzik alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları/fakülte mezunları.

 

ALMANCA EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları kapsamında aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin çizelgede yer alan, alan öğretmenleri esas alınarak;

A. Öncelikli olarak yaygın eğitim kurumlarına Almanca öğretmeni olarak atanmış öğretmenler görev almalıdır.

B. Yaygın eğitim kurumunun kadrolu Almanca öğretmeni bulunmadığı takdirde Millî Eğitim Bakanlığı’nda Almanca öğretmeni olarak atanmış öğretmenler görevlendirilir.

C. Programın uygulanmasında Millî Eğitim Bakanlığı’nda Almanca öğretmeni olarak atanmış öğretmenlerden yararlanılamadığı durumlarda aşağıdaki niteliklere sahip öğretmenler görevlendirilebilir:

1) Millî Eğitim Bakanlığı dışından görevlendirilecek öğretmenler için üniversite veya fakültelerin yabancı dil bölümlerinden Almanca mezun olanlardan öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.

2) Üniversite veya fakültelerin diğer bölümlerinden mezun olanlar için;

a) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu ve KPDS/ÜDS/YDS’den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS’de 80 ve üzeri puana denk gelen Almanca dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.

b) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olmayanlar için;

i) Almanca dil eğitimi verebileceğine dair uluslararası geçerliliği olan dil öğretim sertifikası ile birlikte ve KPDS/ÜDS/YDS’den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS’de 80 ve üzeri puana denk gelen Almanca dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.

ii) Yabancı dilde Almanca öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarından mezun olup KPDS/ÜDS/YDS’den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS’de 80 ve üzeri puana denk gelen Almanca dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.

D. Yukarıda sayılan özelliklerde eğitici bulunamadığı hallerde, söz konusu eğiticilerden KPDS/ ÜDS/ YDS' den 60 ve üzeri puan aldığını belgeleyenler.

TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE JEOLOJİ, MADEN VE ENERJİ HAM MADDE ETÜT İŞÇİLİĞİ EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ

Kurs Programının Uygulanmasında Eğitimciler Aşağıdaki Öncelik Sırasına Göre Görevlendirilirler:

A. İş Sağlığı ve Güvenliği Modülü ;

1. A Sınıfı veya B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olanlar,

B. Jeoloji, Maden ve Enerji Ham Madde Etüt İşlemleri Modülü,

1. Jeoloji Mühendisliği alanında yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri,

2. Jeoloji Mühendisliği veya Maden Mühendisliği mezunu olanlar öğretmen/eğitici olarak görev almalıdır.  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.09.2023 - Güncelleme: 28.09.2023 14:46 - Görüntülenme: 284
  Beğen | 0  kişi beğendi